gdpr

poglej dokument Pogoji__SIS_EGIZ.docx

Pogoji na spletni strani http://www.sis-egiz.eu/ 

Uvod

Vse vsebine, objavljene na http://www.sis-egiz.eu/, so last SIS EGIZ, in se lahko uporabljajo le v nekomercialne namene. Brez dovoljenja SIS EGIZ, se jih ne sme kopirati, razmnoževati ali distribuirati na kakršen koli drug način. 

SIS EGIZ si pridržuje pravico do sprememb vsebin, objavljenih na spletni strani http://www.sis-egiz.eu/. 

Piškotki in oglaševanje

Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki se shranijo na vaš računalnik ob obisku našega spletnega mesta in ne škodijo vaši strojni ali programski opremi. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik - ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. 

Piškotki niso škodljivi in so vedno časovno omejeni.

Uporabo piškotkov v Evropski uniji (EU) določa Direktiva o zasebnosti in elektronskih komunikacijah 2002/58/ES, katere člen, ki se nanaša na piškotke in podobne tehnologije, je bil spremenjen z Direktivo 136/2009.

V slovenski zakonodaji uporabo piškotkov določa Zakon o elektronskih komunikacijah oziroma ZEKom-1 (Uradni list št. 109/2012), katerega 157. člen predstavlja pravno osnovo za skrb za zasebnost uporabnikov spleta.

Spletna stran  http://www.sis-egiz.eu/ za delovanje strani uporablja piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov, spremljajo pa aktivnosti obiskovalcev in zanimanje z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje. Z uporabo spletne strani obiskovalci soglašajo z njihovo uporabo.

Zakaj so piškotki potrebni? 

So temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa bolj učinkovito in prijazno.

SIS EGIZ vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne strani dodeli piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti, ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne strani in se izbriše po eni uri neaktivnosti. SIS EGIZ lahko na osebni računalnik uporabnika shrani tudi nekatere trajne piškotke, kot npr. identifikacijska številka uporabnika v šifrirani obliki za prepoznavanje ob naslednjem obisku spletne strani, posredno pa tudi piškotke zunanje storitve Google Analytics, ki služijo analizi obiskov spletnega mesta. SIS EGIZ lahko te podatke v anonimizirani sumarni obliki uporabi za namene statističnih analiz. Za potrebe zagotavljanja spletne varnosti SIS EGIZ zbira tudi IP naslove, iz katerih uporabniki dostopajo do spletne strani.


Onemogočanje piškotkov

Vi odločite, ali boste dovolili shranjevanje piškotkov na vaši napravi. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v vašem spletnem brskalniku.

Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate:
Chrome
Firefox
Opera
Internet Explorer 9
Internet Explorer 7 in 8
Safari 

Če spremenite, ali izbrišete brskalnikovo datoteko s piškotki, spremenite ali nagradite vaš brskalnik ali napravo, boste morda morali ponovno onemogočiti piškotke. Postopek za upravljanje in brisanje piškotkov se razlikuje od brskalnika do brskalnika. Če pri tem potrebujete pomoč, lahko pogledate v brskalnikovi pomoči uporabnikom. Sledenju Google Analytics lahko onemogočite tudi na naslednji povezavi.

Piškotki, uporabljeni na tem spletnem mestu

SERVERID: uporablja se za identifikacijo strežnika, ki je aktiven na vašo zahtevo. Namen je izboljšanje delovanja spletne strani. Piškotek ne shranjuje nobenih osebnih podatkov. Trajanje do konca seje.
Sejni piškotki: služijo za shranjevanje začasnih informacij. Trajanje do konca seje.

Google Analytics (__utma - trajanje 2 leti, __utmb - trajanje 30 minut, __utmc - trajanje do konca seje, __utmz - trajanje 6 mesecev, __utmv - trajanje 2 leti, _ga - trajanje 2 leti, _gat - trajanje 10 minut): služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o gibanju na spletnih mestih brez prepoznavanja posameznih obiskovalcev.

Facebook (reg_fb_gate - trajanje do konca seje, reg_fb_ref - trajanje do konca seje, datr - trajanje 2 leti): služijo za slednje učinkovitosti registracije, ugotavljanju kako je uporabnik prišel na Facebook prvotno, ko si je ustvaril račun.

YouTube (PREF - trajanje 8 mesecev, VISITOR_INFO1_LIVE - trajanje 8 mesecev, YSC - trajanje do konca seje,..): služjo za beleženje stastisike ogledov, za sledenje preferenc uporabnikov in za razvrščanje povezanih reklam znotraj posnetka na omrežju YouTube.

Vimeo (__utma - trajanje 2 leti, __utmb - trajanje 30 minut, __utmc - trajanje do konca seje, __utmz - trajanje 6 mesecev, __utmv - trajanje 2 leti, vuid - trajanje 2 leti, _utmt_player - trajanje 10 minut): služijo za anonimno zbiranje podatkov in poročanje o ogledu posnetkov na omrežju Vimeo.

Google Map (SID - trajanje 2 leti, SAPISID - trajanje 2 leti, APISID - trajanje 2 leti, SSID - trajanje 2 leti, HSID - trajanje 2 leti, NID - trajanje 6 mesecev, PREF - trajanje 8 mesecev): služijo za merjenje števila in za sledenje obnašanja uporabnikov Google Maps.

 Varovanje osebnih podatkov

Splošno

SIS EGIZ se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani. Zbrane osebne podatke bo SIS EGIZ uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. SIS EGIZ spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne strani, zato bo storilo vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so eno izmed področij, kateremu SIS EGIZ posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

SIS EGIZ zbrane osebne podatke trajno varuje skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (Uradni list RS, št. 94/07) (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (Uradni list RS, št. 109/12, 110/13, 40/14 – ZIN-B, 54/14 – odl. US, 81/15 in 40/17) in Splošno uredbo o varstvu podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR).
 
Uporaba osebnih podatkov

SIS EGIZ za potrebe opravljanja storitev, ki jih ponuja, zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje uporabnikove podatke:
ime in priimek,
elektronski naslov,
podjetje/institucija uporabnika.

Za pravilnost, popolnost in ažurnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, SIS EGIZ ne odgovarja.
Podatkov ponudnik ne posreduje tretjim osebam, razen pogodbenim izvajalcem, s katerimi ima ponudnik sklenjeno pogodbo o varovanju osebnih podatkov in ki so pogodbeno zavezani k istim standardom varovanja osebnih podatkov kot ponudnik.
Ponudnik osebne podatke zbira z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hrani skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena. 
Zbirke osebnih podatkov ponudnik hrani na območju Republike Slovenije ter jih ne iznaša v druge države. 
 
Izvajanje politike zasebnosti

SIS EGIZ ima, skladno z Zakonom o varovanju osebnih podatkov, varovanje osebnih podatkov urejeno s Pravilnikom o varovanju osebnih podatkov.
Vse pri podjetju redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z določili Pravilnika o varovanju osebnih podatkov in z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne strani. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s SIS EGIZ.

Pravica do obveščanja in izbrisa

Pravico imate do informacij o vaših osebnih podatkih, s katerimi razpolagamo, kot tudi pravico do izbrisa teh podatkov. Če imate vprašanja glede izbrisa, predelave ali uporabe vaših podatkov, se obrnite na: info@sis-egiz.eu ali nam pošljite zahtevek po pošti.

Obvestila: Po prijavi na obvestila bosta vaše ime in elektronski naslov z vašim dovoljenjem uporabljena v promocijske namene, dokler se iz obveščanja ne odjavite. Na prejemanje obvestil ste prijavljeni le, če je obkljukano posebno polje, ki vam omogoča prijavo na obvestila. 

Iz baze prejemnikov obvestil se lahko kadarkoli odjavite s sporočilom na info@sis-egiz.eu ali s klikom na povezavo »Odjavi tukaj« na dnu promocijskih elektronskih sporočil.
 
Vsak posameznik, katerega ponudnik zbira, hrani in obdeluje njegove osebne podatke, ima glede teh podatkov naslednje pravice:
Pravica do pozabe - v kolikor posameznik ne želi več, da se njegovi osebni podatki, ki jih hrani in obdeluje obdelovalec obdelujejo in ob pogoju, da ni zakonitih razlogov za njihovo nadaljnjo hrambo, bo lahko od obdelovalca kadarkoli zahteva, da se njegovi podatki zbrišejo. 
Pravica vedeti, kako dolgo se hranijo osebni podatki. 
Pravica zahtevati popravek, izbris ali vložiti pritožbo. 
Pravica do prenosljivosti - posameznik lahko, v kolikor to želi, lahko od obdelovalca zahteva, da mu zagotovi osebne podatke v zvezi z njim, ki jih je posredoval upravljavcu, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki. 
Pravica do pravnega sredstva in sankcije - posameznik ima pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu, pa tudi pravico do pravnih sredstev zoper odločitev nadzornega organa ali v primeru neukrepanja nadzornega organa, pravico do odškodnine in odgovornosti. 
Pravica ne biti podvržen ukrepom, ki izhajajo zgolj iz profiliranja, analize ali predvidevanj z uporabo avtomatiziranih sredstev obdelave.
Pravica do umika soglasja - posameznik ima pravico do umika soglasja za nadaljnjo obdelavo osebnih podatkov, posebej v primeru neposrednega trženja

Postopek uveljavljanja pravic

Seznanjen sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve, ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v pisni obliki na upravljavca, in sicer na elektronski naslov info@sis-egiz.eu.
Seznanjen sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
Seznanjen sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.

SIS EGIZ osebne podatke posameznika hrani do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Uporabnik lahko prekliče soglasje za prejemanje elektronskih sporočil (kar stori s pisno zahtevo ponudniku na elektronski naslov info@sis-egiz.eu) ali zahteva, da SIS EGIZ njegove osebne podatke nemudoma učinkovito in trajno izbriše, tako da v celoti izbriše uporabnikov uporabniški profil pri ponudniku.

Dodatno

SIS EGIZ je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov. SIS EGIZ ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov podjetja.

SIS EGIZ bo osebne podatke uporabnikov vodilo v zbirki osebnih podatkov samo toliko časa, kot je nujno potrebno, da se doseže namen, za katerega se osebni podatki zbirajo in vodijo. 

Podatki o pravni osebi:

Slovensko inovacijsko stičišče, evropsko gospodarsko interesno združenje (SIS EGIZ)
Večna pot 113, 1000 Ljubljana
Matična številka: 6976824000
Davčna številka: 56124767

SIS EGIZ je registriran pri Okrožnem sodišču v Ljubljani št. SRG 2015/53657 z dne 31. 12. 2015.

Transakcijski račun: SI56 0201 0026 1824 791