Center za mednarodno poslovanje pri GZS (CEMP) vabi na poslovni dogodek, osredotočen na sodelovanje z ZDA – priložnosti za sodelovanje z okrožjem Akron (zvezna država Ohio), ki bo potekal 17. oktobra 2024 ob 10.00 uri na GZS v Ljubljani, dvorana C, 1. nadstropje.

Okrožje Summit County v zvezni državi Ohio, ima močno industrijsko bazo osnovano na gumarsko plastični industriji, ki jo v zadnjih letih vedno bolj dopolnjujejo novi in moderni materiali – polimeri. Dobro razvit zdravstveno medicinski sektor ponuja priložnosti za sodelovanje na področju biomedicinskih raziskav in inovacij. Lokalno so prisotna tudi druga moderna in inovativna področja industrije v okviru razvoja in proizvodnje delov in komponent za avtomobilsko, letalsko/vesoljsko, strojno, IT, lesno predelovalno in drugo industrijo.

O vsem tem, predvsem pa o lokalni podpori, možnostih neposrednega sodelovanja slovenskih podjetij z lokalnimi ameriškimi poslovnimi partnerji, svetovalnimi podjetji in predstavniki podjetniškega podpornega okolja okrožja Akron in zvezne države Ohio, bo govora na dogodku.

Ob koncu konference se boste lahko z ameriškim predstavniki pogovorili na individualnih sestankih. Več informacij.

Na dogodek se lahko prijavite še danes s pomočjo elektronske prijavnice.