Novice

Časi »nebo je meja« za drage inovativne izdelke se končujejo

Časi »nebo je meja« za drage inovativne izdelke se končujejo

Prof. dr. Nick Guldemond z Medicinskega centra Univerze Leiden na Nizozemskem je pionir na področju uvajanja inovacij v zdravstveni sistem. V svoji karieri je razvil tehnologijo nizkotemperaturnega 3D-tiskanja kostnih struktur in mobilne sisteme za spremljanje bolezni. Na nedavni konferenci v Sloveniji je izpostavil pomembnost političnega vodstva pri vzpostavljanju koherentnih nacionalnih strategij za digitalizacijo zdravstva ter pohvalil slovenske napore na tem področju.

read more

Ljubljana, 22. in 23. maj 2024: Slovenija gosti zasedanje skupščine partnerjev evropskega projekta HealthChain, ki spodbuja uvajanje  digitalnih rešitev v medicino. V Ljubljani se bo zbralo 46 predstavnikov zdravstvenih ustanov in IT podjetij iz petih držav – Španije, Portugalske, Hrvaške, Nizozemske in Slovenije.

read more
Zdravstvo na prelomu digitalne dobe

Zdravstvo na prelomu digitalne dobe

Prihodnji teden Slovenija gosti zasedanje skupščine partnerjev evropskega projekta HealthChain, ki spodbuja uvajanje inovativnih digitalnih rešitev v medicino. V Ljubljani se bo zbralo 46 predstavnikov 19 partnerjev iz petih držav. Cilj: preseči vrzel med IKT in medicino ter tako pomagati bolnikom do boljše in hitrejše oskrbe.

read more

Nova številka Vizije kohezije

Nova številka Vizije Kohezije je na voljo na povezavi tukaj. V tokratni številki lahko poleg novih in aktualnih javnih razpisov ter drugih novic s področja evropske kohezijske politike, glasujete tudi za Naj EU projekt 2024 - za svojega favorita lahko glasujete do 8....

read more