Novice

V petek, 1. marca 2024, je v prostorih Biotehniške fakultete v Ljubljani potekal dogodek, ki sta ga organizirali: podjetje Next Generation BiOactiVe NAnocoatings – NOVA ter Slovensko inovacijsko stičišče – SIS EGIZ. Namen dogodka je bil spodbujanje povezovanja, izmenjave idej, raziskovanja potencialnih sodelovanj ter soustvarjanje prihodnosti na področju zdravja in inovacij.

read more

»SRIP-i so ključni za integracijo Slovenije v globalne verige vrednosti. Spodbujajo razvoj inovacij in specializiranih znanj, ki so pomembna za konkurenčnost na globalnem trgu. Podpirajo razvoj visokotehnoloških izdelkov in storitev, ki so ključni za vstop v globalne tržne niše.« Vabljeni k branju celotnega intervjuja.

read more
Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij

Evropska sredstva za zagon inovativnih podjetij

Ministrstvo za kohezijo in regionalni razvoj je odobrilo evropska sredstva za javni razpis “Spodbude za zagon inovativnih podjetij v letu 2024”. V okviru javnega razpisa, sofinanciranega z evropskimi sredstvi, se bo sofinanciralo zagon inovativno naravnanih podjetij,...

read more
LOTRIČ Metrology – izobraževanja v letu 2024

LOTRIČ Metrology – izobraževanja v letu 2024

Naš član, LOTRIČ Metrology, vabi na izobraževanja v sklopu »Vse, kar morate vedeti o«. Izobraževanja prinašajo pomembne strokovne vsebine, ki vam omogočajo uporabo sodobnih znanj in učinkovitih pristopov pri delu. Potekajo v manjših skupinah in se prilagajajo stopnji...

read more
PREBOJI SO NA PRAGU

PREBOJI SO NA PRAGU

Profesor Robert Zorec, doktor znanosti in redni profesor na Inštitutu za patološko fiziologijo Medicinske fakultete Univerze v Ljubljani, je del ekipe, ki je razvila in preskusila novo celično zdravilo za imunoterapijo raka prostate. Gre za izjemno odkritje, saj je zdravilo eno najuspešnejših na svetu. Dobra novica za bolnike je, da je Zdravstveni Svet pri Ministrstvu za zdravje soglasno priporočil, da se z letom 2024 omogoči zdravljenjem s tem celičnim zdravilom vsem bolnikom, ki ga bodo potrebovali.

read more
HealthChain. Poziv za prijavo izraza interesa MSP-jev je odprt!

HealthChain. Poziv za prijavo izraza interesa MSP-jev je odprt!

Ste malo ali srednje veliko podjetje, ki deluje na preseku IT in zdravstva? 10 izzivov, 5 evropskih regij, 10 vodilnih MSP-jev, 10 priložnosti za digitalno preobrazbo področja zdravstvene nege. Regija Zahodna Slovenija pod okriljem Kirurškega sanatorija Rožna dolina (KSRD) išče digitalne rešitve dveh izzivov v zdravstveni negi. Prijavo lahko oddate do 16. februarja 2024, do 17.00. Preberite več.

read more