V sredo, 9. oktobra 2024 smo se udeležili delavnice z naslovom “Medregionalne inovacijske investicije za spodbujanje zdravja in dobrega počutja državljanov”, ki je potekala v okviru Evropskega tedna regij in mest 2024 v Bruslju – udeležili smo se je še z drugima dvema projektoma – DIGITPRE in I3-INSHAPE, ki sta prav tako kot projekt HealthChain financirana s pomočjo inštrumenta I3.

Cilj delavnice je bila izmenjava najboljših praks med bolj in manj razvitimi regijami inovatorjev, da se olajša ustvarjanje novih medregionalnih vrednostnih verig na področju zdravja: ključnega sektorja za izboljšanje regionalne konkurenčnosti. Delavnica je vključevala izmenjavo vpogledov o medregionalnih inovacijskih investicijah v zdravstvo, sledile so še tematske delovne mize, kjer smo delili svoje izkušnje o medregionalnih inovacijah za zdravje in dobro pučutje.

Dr. Alenka Rožaj Brvar, direktorica Slovenskega inovacijskega stičišča, je predstavila projekt HealthChain. Na delavnici sta sodelovala še Malin Larsson, vodja projektov iz Innovation Skåne AB, ki je predstavila projekt DIGIT-PRE in Marc Van Der Zande, vodja projektov pri Cluster Sports and Technology, ki je predstavil  I3-INSHAPE projekt.

Moderatorka delavnice je bila Myriam Martín, vodja projektov pri TICBIOMED (HealthChain).

Udeležba na delavnici je bila odlična, kar je omogočilo izmenjavo idej in izkušenj med različnimi deležniki. Povezali smo se z mnogimi deležniki, s katerimi lahko v prihodnje tvorimo nova partnerstva, ki bodo omogočila, da skupaj razvijamo inovativne rešitve ter okrepimo medregionalno sodelovanje na področju zdravstva.