V petek, 30. 09. 2022 je v mestu Arras v Franciji (Ville d’Arras) potekal prvi obisk ekosistema (Eurasenior), ki ga je organiziral francoski Eurasanté v okviru evropskega projekta SENIOR ECO-NECT, namenjenega spodbujanju evropske srebrne ekonomije. Srečanja sta se udeležili dr. Alenka Rožaj Brvar, direktorica in Monika Klemenčič (obe SIS EGIZ) ter tudi Nina Slovenc, višja svetovalka MDDSZ, Direktorat za starejše in deinstitucionalizacijo.
Srečanje se je pričelo s projektnim sestankom, nato pa smo nadaljevali s srečanjem z ekosistemskimi partnerji, in sicer:
  • Mestna skupnost Arras
  • Univerza Artois ter
  • Skupina AHNAC
Nadalje so bili predstavljeni tudi projekti Eurasanté, vodilnega partnerja pri projektu SENIOR ECO-NECT: med katerimi izstopata Clubster NSL ter VirtySens (predstavitev inovacije – senzorična potovalna kapsula).
Nazadnje smo dan zaključili s srečanjem z La Vie Active in virtualnim ogledom HIPÂ – inovativne hiše za starejše.
Srečanja v živo so tudi bolj produktivna in prijetnejša. Z veseljem smo si izmenjali ideje in nadaljne možnosti sodelovanja s partnerji projekta #silvereconomy Eurasanté, Cluster Saúde de Galicia, CSG, European Platform for Sport Innovation (EPSI), European Network for Accessible Tourism (ENAT) asbl. and Hincks Centre for Entrepreneurship Excellence.