Forum RIES je mednarodni referenčni forum, namenjen obravnavi izzivov in priložnosti na področju zdravstva in nege. Pod vodstvom španskega grozda, Cluster Saude de Galicia (CSG), je bil ustvarjen kot stična točka med glavnimi akterji javnega in zasebnega zdravstvenega in negovalnega sektorja na evropski ravni, v sodelovanju z drugimi strateškimi partnerji skupnosti. Forum bo potekal 8. in 9. novembra v mestu Vigo v Galiciji (Španija). 

Tema letošnjega dogodka bo “Inovativni ekosistemi nege” in vključuje enega glavnih ciljev in namenov: biti strokovna platforma za javno-zasebno sodelovanje med različnimi akterji, ki spodbujajo inovativne skupne projekte znotraj ekosistema inovacij na področju zdravstva in nege. Prisluhnili in spoznali bomo vse člane inovativnih ekosistemov ter hkrati poglabljali naše znanje na štirih glavnih tematskih področjih: dolgoživost, biotehnologija, zdravje in umetna inteligenca. S forumom se želi ustvariti prostor, kjer se lahko podjetja, organizacije in raziskovalci na tem področju razvijajo skozi sodelovanje, mreženje in možnosti za preizkušanje, za namenom uveljaviti svoje rešitve.

Letos se bo #RIES2023 začel s twinningom, in sicer kot priznanje strateškim odnosom, ki so se skozi čas razvili med Cluster Saúde de Galicia (CSG), in izjemnimi mednarodnimi partnerji, in sicer Škotsko, Slovenijo in Estonijo. Na Twinningu bo sodeloval tudi SRIP Zdravje – medicina (SIS EGIZ). Cilj twinning procesa je vzpostavitev osnov sodelovalnega dela preko identifikacije sinergij in skupnega interesa ter ustvarjanja poslovnih priložnosti in priložnosti za rast.  Pričakovati je, da bodo prisotni tako javni kot zasebni predstavniki partnerskih ekosistemov.

Direktorica SIS EGIZ, Alenka Rožaj Brvar bo na Forumu sodelovala pri diskusiji z naslovom “Vanguard Initiative regions’ pilot activities leading by example in the post-industrial transition” , kjer bo predstavila preliminarne rezultate evropskega projekta Senior Eco-Nect, ki smo ga skupaj s še štirimi člani začeli izvajati 1. 7. 2022.

Regions in post industrial transition programme VI

Pridružite se nam!

Bodite del sprememb! Pridružite se nam na forumu #RIES2023.

PROGRAM Foruma

Na dogodku lahko sodelujete tudi kot sponzor dogodka – več informacij o možnostih sponzorstva in sodelovanja je na voljo v priloženi brošuri.

Na dogodek se registrirate na spletni strani tukaj, kjer prejemete tudi vse informaciji o možnostih nastanitev v času Foruma.

Dogodek bo potekal v španskem jeziku, vendar bo oba dneva zagotovljeno simultano prevajanje iz španščine v angleščino in obratno.