Naše člane in druge zainteresirane vabimo na spletni seminar z naslovom “Demistifikacija umetne inteligence v medicini in zdravstvu”, ki bo potekal v torek, 10. 10. 2023 med 12.00 in 16.00 uro, preko spleta (MS Teams).

Razvoj informacijskih tehnologij je pripeljal do obdobja, v katerem ustvarjamo, delimo in izmenjujemo čedalje večje količine podatkov. Ker obseg razpoložljivih podatkov presega zmožnosti običajnih, uveljavljenih računalniških sistemov za njihovo učinkovito analizo, je postalo področje umetne inteligence in strojnega učenja ključno za spopadanje s to nalogo. Medicina in zdravstvo pri tem nista nobena izjema, prinašata pa nove izzive in zahteve, kot so natančnost in zanesljivost, invazivnost pridobivanja podatkov, transparentnost napovednih modelov, dolgotrajna validacija, varovanje zasebnosti in etična vprašanja. Kljub tem izzivom sta medicina in zdravstvo zelo primerni področji za vpeljavo in uporabo metod in tehnik umetne inteligence, če se tega lotimo na ustrezen način.

Izhajajoč iz dveh desetletij praktičnih izkušenj pri uporabi umetne inteligence v medicini, bomo v okviru seminarja predstavili, kaj umetna inteligenca sploh je, ter skozi različne primere demonstrirali nekaj možnosti za njeno učinkovito uporabo. Pri tem bomo opozorili na nekatere pasti, v katere se vse prehitro ujamejo premalo izkušeni razvijalci, ki pod vplivom pogosto prevelikih pričakovanj in nerealnih zahtev okolja vidijo metode umetne inteligence kot novo »magično« tehnologijo.

Seminar bo izvedel prof. dr. Vili Podgorelec iz Laboratorija za inteligentne sisteme na Fakulteti za elektrotehniko, računalništvo in informatiko.

Registracija na seminar

Kotizacija za semiar je po ceniku DIGI-S, in stane:

  • za mikro podjetja: 0,00 € + DDV
  • za mala podjetja: 50,00 € + DDV
  • za srednje velika podjetja: 100,00 € + DDV
  • za javno upravo: 0,00 € + DDV
  • za velika podjetja: 330 € + DDV

Postopek registracije: 

  1. izberite seminar, ki se ga želite udeležiti;
  2. izberite tip vaše organizacije;
  3. izberite gumb “Dodaj v košarico” in nadaljujte nakup s klikom gumba “Prikaži košarico”.

Za nakup katerekoli storitve morate biti prijavljeni. V primeru da še niste registrirani član EDIH DIGI-SI ekosistema, lahko to storite tukaj.

Povezavo na spletni seminar bo organizator vsem prijavljenim poslal pred njegovo izvedbo. Seminar organizira Evropsko digitalno inovacijsko stičišče DIGI-SI.