Na edinstvenem dogodku Finančnih pet bodo predstavniki partnerskih institucij – Gospodarska zbornica Slovenije (GZS) in GZS Zbornica osrednjeslovenske regijeBorza terjatevSlovenski podjetniški skladSID banka ter Elementum – razkrili aktualne finančne spodbude in instrumente za uspešno poslovanje podjetij. Dogodek bo potekal 21. 11. 2023 s pričetkom ob 9.00 uri v Dvorani A, GZS. Poskrbljeno bo za kar največjo vključenost vseh udeležencev – poleg vprašanj po predstavitvah partnerjev, bodo organizirana tudi samostojna srečanja z njihovimi predstavniki in mreženje.

 

Kakšno vsebino lahko pričakujete?

  • GZS bo kot eden ključnih deležnikov podpornega okolja slovenskega gospodarstva predstavil svoje storitve na področju pridobivanja virov financiranja, kot so izobraževanja in svetovanja ter aktivnosti, prek katerih podjetjem pomaga k hitrejšemu razvoju njihovega poslovnega uspeha.
  • Borza terjatev bo v luči boja z inflacijo in ohranjanju visoke stopnje likvidnosti predstavila svojo BT finančno platformo, ki zagotavlja hiter in preprost dostop do likvidnosti za podjetja ter stabilno naložbo za vlagatelje.
  • SID banka bo predstavila različne oblike neposrednih financiranj skozi različne programe SID banke, vključno z najnovejšimi, kot sta SID digitalen in SID zelen.
  • Na dogodku bodo predstavljene tudi finančne in vsebinske spodbude Slovenskega podjetniškega sklada, ki nudi financiranje za vse razvojne faze podjetij, vključno z zagonskimi spodbudami, lastniškim financiranjem, mikrokrediti, garancijami in posebnimi spodbudami, ki jih sklad dopolnjuje tudi z vsebinskimi programi.
  • Za piko na i bo podjetje Elementum predstavilo prakse donosnih podjetij, ki že uspešno uporabljajo plemenite kovine v svojem poslovanju.

 

Dogodek bo moderiral Bojan Ivanc, glavni ekonomist in vodja analitske skupine GZS.

Investicije, nepovratni viri, likvidnost, naložbe, neposredno financiranje, finančne spodbude in plemenite kovine so le nekatere od ključnih tem, ki se jim bomo na srečanju 21. novembra posvetili na Finančnih pet. Ne zamudite te izjemne priložnosti za okrepitev vašega poslovanja in grajenje trajnih poslovnih mostov.

Dogodek je brezplačen, udeležbo pa je potrebno potrditi najkasneje do 17. 11. 2023 na spodnjem obrazcu. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo. Na voljo bo brezplačno parkiranje v garaži GZS, ob zapolnitvi mest pa na zunanjem parkirišču za stavbo GZS.

 

PROGRAM DOGODKA

9.00 – 9.30 Prihod udeležencev in registracija

9.30 – 9.40 Pozdravni nagovor

9.40 – 10.05– Katja Bučan, svetovalka na področju virov financiranja

10.05 – 10.30 Platforma za vzajemno financiranje podjetij – Marko Rant, predsednik uprave Borze terjatev

10.30 – 10.55 Predstavitev različnih oblik neposrednih financiranj SID banke – Matjaž Frank, direktor oddelka za podjetja

11.00 – 11.15 odmor za kavo

11.15 – 11.40 Predstavitev finančnih in vsebinskih spodbud Slovenskega podjetniškega sklada, ki nudi financiranje za vse razvojne faze podjetja – Nina Urbanič, svetovalka za spremljanje lastniških naložb in poročanje

11.40 – 12.05 Predstavitev praks uspešnih podjetjih, ki uporabljajo plemenite kovine v svojem poslovanju – Peter Slapšak, direktor

12.15 – 13.00 Mreženje in pogostitev

12.30 – 13.00 Individualna srečanja s partnerji dogodka (speed dating)

 

VEČ INFORMACIJ O DOGODKU IN PRIJAVA