Inovacije v srebrni ekonomiji: Senior Eco-Nect v ospredju RIES23

Trenutno orjemo ledino  na hitro rastočem trgu srebrne ekonomije kot partner v EU Horizon projektu Senior Eco-Nect.  Srebrna ekonomija lahko Sloveniji prinese razcvet na večih gospodarskih področjih, še posebno pa na področju zdravstvenega turizma. To bo pomembna tematika za delovanje SRIP-a Zdravje-medicina v  naslednjih letih in odlična osnova za sodelovanje z vsemi ostalimi SRIPi.

Ravno v okviru tega projekta smo partnerji iz Francije, Španije, Irske in Slovenije ter dveh evropskih združenj za dostopni turizem in inovacije v športu pripravili Priporočila za prihodnje politike na tem področju in Priročnik, v katerem smo zbrali dobre prakse na področju izjemnih rešitev v skrbi za starejše.

Prav slovenska dobrodelnost in prostovoljstvo sta na predstavitvi SIS EGIZ in projektov SRIP Zdravje-medicina, Senior Eco Nect v španski Galiciji požela največ odobravanja prisotnih udeležencev Foruma RIES23, kjer smo bili tudi twinning partner.

Odprli smo vrata izmenjavi dobrih praks in visokotehnološkem sodelovanju na področju srebrne ekonomije tudi izven projektnega partnerstva, na primer s Škotskim ministrstvom za javno zdravje.