Na seminarju, ki bo potekal tudi v obliki interaktivne delavnice, bodo izpostavljene najbolj pomembne točke, ki lahko vplivajo na delovanje trga. Na ta način boste deležniki, ki delujete v sistemu medicinskih tehnologij pridobili ključne informacije, katere obveznosti vas poleg izpolnjevanja zahtev MDR in IVDR čakajo v prihodnje.

Na seminarju boste skušali narediti tudi povzetek ključnih obveznosti, ki se obetajo na podlagi predloga Zakona o medicinskih pripomočkih. Odgovore boste poskušali dobiti na vprašanja:

  • Kakšne spremembe predlog Zakona o medicinskih pripomočkih pravzaprav obeta?
  • Kako bi predlog zakona vplival na delovanje trga?
  • Bo trg zmogel zadostiti vsem zahtevam predloga zakona?
  • Kaj to pomeni za dostopnost medicinskih pripomočkov?
  • In kakšno prihodnost medicinskih tehnologij si v lahko obetamo v Sloveniji, če bo predlog zakona sprejet?

 

Izobraževanje v obliki spletnega seminarja bo potekalo preko aplikacije Microsoft Teams. 

 

KOMU JE SEMINAR NAMENJEN?

Seminar oziroma delavnica je namenjena gospodarskim subjektom, kot tudi zdravstvenim ustanovam, saj predlog Zakona o medicinskih pripomočkih posega tudi v njihovo delovanje.

Za distributerje se namreč uvaja oseba odgovorna za skladnost z zakonodajo, uvajajo se letne pristojbine, Javna agencija Republike Slovenije za zdravila in medicinske pripomočke uvaja nov informacijski sistem za pridobivanje podatkov, urejajo se zahteve za  proizvajalce pripomočkov izdelanih za posameznega uporabnika itd.

Z udeležbo na delavnici boste pridobili boljši vpogled v prihodnje delovanje trga in se lahko učinkovito pripravili na izzive, ki vas čakajo v prihodnje.

Prijava
Več o seminarju, predavateljih, kotizaciji in udeležbi