Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport vabi k spremljanju novinarske konference, na kateri bodo minister Matjaž Han, predsednik uprave Slovenske izvozne in razvojne banke (SID banka) Borut Jamnik ter direktorica Slovenskega podjetniškega sklada (SPS) mag. Maja Tomanič Vidovič predstavili različne finančne spodbude SID banke in SPS za sofinanciranje projektov v gospodarstvu v letošnjem letu.

Ministrstvo bo namreč letos, skupaj z izvajalskimi in partnerskimi organizacijami, ponudilo dobrih 672,4 milijona evrov novih finančnih spodbud. Od tega bo kar 333,2 milijona evrov dano na voljo gospodarstvu s partnerskimi organizacijami, kot sta SID banka in SPS. Preostalih 339,2 milijona evrov pa bo ministrstvo razpisalo neposredno v okviru 42 ukrepov. Ministrstvo tako v sodelovanju s partnerskimi organizacijami nadaljuje s krepitvijo konkurenčnosti in dodane vrednosti slovenskega gospodarstva.

Finančne spodbude bodo predstavili:

  • Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport,
  • Sibil Klančar, generalna direktorica Direktorata za razvojna sredstva, MGTŠ,
  • Borut Jamnik, predsednik uprave SID banke,
  • Matej Zalar, direktor oddelka za razvoj produktov in evropske programe na SID banki,
  • Maja Tomanič Vidovič, direktorica Slovenskega podjetniškega sklada.

Neposredni prenos lahko spremljate v ponedeljek, 25. marca 2024, ob 10. uri na: spletnem mestu Vlade Republike Slovenije in na vladnem YouTube kanalu.