Vabimo vas, da se udeležite mednarodne konference z naslovom “Voditeljstvo v zdravstvu v dobi novih tehnologij: izzivi, priložnosti in rešitve” pod pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Slovenije, dr. Roberta Goloba, ki bo potekala v petek, 14. junija na IEDC-Poslovni šoli Bled.

Voditelji se povsod soočajo z izzivi nepredvidenih razsežnosti, v zdravstvu pa je to še posebej izrazito. Zdravstvo predstavlja točko, kjer se združujejo inovativne tehnologije, javne potrebe in gospodarski razvoj. Namen naše mednarodne konference je raziskati ta ključna vprašanja in spodbuditi pomemben dialog o tem, kako lahko voditelji obvladujejo to zapleteno okolje. Naši ugledni govorniki se bodo posvetili temam, ki so ključne za oblikovanje prihodnosti zdravstva, od izkoriščanja umetne inteligence in vloge zdravstva pri ustvarjanju družbene vrednosti do obravnavanja izzivov kakovosti zdravstvenega varstva.

Na konferenci bodo sodelovali ugledni domači in mednarodni strokovnjaki, ki bodo obravnavali vprašanja in dileme v zdravstvenem sektorju, med katerimi bodo: dr. Valentina Prevolnik Rupel, Ministrica za zdravje, dr. Emilija Stojmenova Duh, Ministrica za digitalno transformacijo, Francesca Colombo, OECD, dr. Andrzej Ryś, Evropska Komisija in St Antony’s College, Univerza v Oxfordu, prof. Igor Rudan, Univerza v Edinburgu, dr. Ricardo Baptista Leite, Global Agency for Responsible AI in Health, UNITE Parliamentarians Network for Global Health in dr. Bojana Beović, Zdravniška Zbornica Slovenije.

Konferenco organizira IEDC- POslovna šola Bled skupaj z Blejskim inštitutom za voditeljstvo na področju digitalizacije in umetne inteligence (BILDAI); podpirajo pa jo Ministrstvo za zdravje Republike Slovenije, Ministrstvo za digitalno preobrazbo Republike Slovenije in Zdravniška zbornica Slovenije.

Na konferenci se pričakuje udeležba voditeljev, menedžerjev, svetovalcev in strokovnjakov s področja zdravstva in povezanih panog iz Slovenije in tujine. Mednarodna konferenca je odlična priložnost za izmenjavo mnenj in izkušenj med udeleženci in ponuja edinstveno priložnost za mreženje in sodelovanje.

Več informacij o konferenci najdete na spletni strani. Prijave se zbirajo na tej povezavi.

Za člane SRIPA ZDRAVJE – MEDICINA velja posebna kotizacija 250 EUR (+DDV). Prosimo vnesite kodo SRIPZM250 v polje Partner code ob prijavi.