Pogled nazaj na Senior Eco-Nect Summit: Oblikovanje srebrne prihodnosti Evrope

 

4. junija smo partnerji projekta Senior Eco-Nect predstavili rezultate dveh let dela na zaključnem dogodku Senior Eco-Nect. Potekale so številne navdihujoče razprave in pogovori. Zaključni dogodek se je začel z uvodnim govorom Julie Wadoux, vodje politike na AGE Platform Europe. Nato je Caroline Weste (Eurasanté), koordinatorica projekta Senior Eco-Nect, predstavila zaključen projekta: naš skupni akcijski načrt za nadaljevanje in spodbujanje srebrne ekonomije. Predstavljene so bile tudi štiri dobre prakse iz Evrope. Na koncu je generalni direktor EPSI, Alberto Bichi, vodil panelno razpravo na temo »Sinergije v srebrni ekonomiji: sektorski pogledi na napredek agende Senior Eco-Nect«.

 

 

Vse naše raziskave in spoznanja so zgoščena v dvajsetstransko poročilo: naš skupni akcijski načrt!

 

Evropa se sooča z velikimi demografskimi spremembami, saj starejši državljani zdaj presegajo število rojenih otrok. Projekt Senior Eco-Nect orje ledino z vizionarskim skupnim akcijskim načrtom. Ta petletni strateški načrt, ki je nastal iz obsežnih projektnih spoznanj, je namenjen spodbujanju inovativnih ekosistemov v srebrni ekonomiji. Z zavezanostjo tej dolgoročni viziji si partnerji Senior Eco-Nect prizadevamo obravnavati izzive in izkoristiti priložnosti v sektorju srebrne ekonomije, s čimer zagotavljajo rast, učinkovitost, vključenost in medsebojno povezanost.

Akcijski načrt Senior Eco-Nect je organiziran okoli dveh ključnih točk: razvoj ekosistemov srebrne ekonomije ter podpora projektom in sodelovanjem.

PRENESTITE SI AKCIJSKI NAČRT

 

Celoten novičnik si lahko preberete TUKAJ.

 

 


 

Ste pripravljeni oblikovati prihodnost srebrne ekonomije?

Imate veščine ter želite prispevati k svetlejši prihodnosti? Skupaj lahko zgradimo družbo, kjer je staranje pozitivno sprejeto in se vsakdo stara z dostojanstvom!

Evropska srebrna ekonomija cveti, in vabimo vas, da se nam pridružite na tej razburljivi poti. Iščemo oblikovalce politik, posrednike, animatorje in voditelje – bodite del te inovativne mobilizacije, posvečene srebrni ekonomiji!

Pridružite se nam, da izkoristimo kolektivno strokovno znanje in spodbudimo ključne družbene spremembe!