IN4AHA

Innovation Networks for Scaling Active and Healthy Ageing (IN-4-AHA)

Slovensko inovacijsko stičišče je 01. 03. 2021 postalo del konzorcija, ki vodi projekt IN-4-AHA (Innovation Networks for Active and Healty Ageing), v okviru Horizon 2020 in se bo izvajal v letih 2021 in 2022.

Projekt IN-4-AHA se osredotoča na sodelovanje obstoječih in želenih mehanizmov za krepitev vloge EIP on AHA ekosistema ter čezmejno povečevanje preizkušenih aplikacij (preventiva in zdravstveno varstvo). Projekt na enem mestu združuje deležnike, ki storitve ponujajo s tistimi, ki storitve potrebujejo in po njih povprašujejo.

Cilj projekta IN-4-AHA je spodbuditi prenos inovativnih rešitev za aktivno in zdravo staranje.

V okviru projekta delujemo v več delovnih skupinah, pri čemer v eni od skupin oblikujemo model za povečevanje uporabe inovativnih rešitev na področju aktivnega in zdravega staranja, hkrati pa skrbimo tudi za komunikacijo in diseminacijo aktivnosti projekta.

https://innovation4ageing.tehnopol.ee/

Zaključna konferenca projekta IN-4-AHA, 7. 12. 2022, Estonija

Zaključna konferenca projekta IN-4-AHA, 7. 12. 2022, Estonija

Projekt IN-4-AHA, katerega del je tudi SIS EGIZ/ SRIP Zdravje - medicina se po dveh letih zaključuje. V tem času smo naleteli na številne priložnosti in izzive povezane s trenutno politično situacijo in okoljem, v katerem delujejo evropski deležniki AHA, zato bi z...