Veleposlaništvo Republike Slovenije v Bernu in Stalno predstavništvo Republike Slovenije pri Uradu ZN in drugih mednarodnih organizacijah v Ženevi vas v sodelovanju z največjo slovensko skupnostjo za inovacije v zdravstvu HealthDay.si, Slovenskim inovacijskim stičiščem SIS EGIZ ter SRIP Zdravje – medicina vabi k sodelovanju v slovenski virtualni gospodarski delegaciji s področja prihodnosti zdravja, e-zdravja in medtech-a, ki bo Švico obiskala v sredo, 3. novembra 2021 med 10. in 18. uro.

Virtualni program bo zajemal predstavitev in delavnico o vstopanju na švicarski trg, poslovanju na švicarskem trgu ter relevantnih zakonodajnih okvirih s posebnim poudarkom na področju tehnoloških podjetij s področja zdravja. Spoznali bomo najboljše poslovne prakse na slovenskem in švicarskem trgu ter tkali nove stike in poznanstva na tem naprednem trgu. V sodelovanju s Svetovno organizacijo za intelektualno lastnino s sedežem v Ženevi bodo udeležena podjetja spoznavala pomen vrednotenja intelektualne lastnine in pomembne podrobnosti, ki jih morajo upoštevati tehnološka podjetja, v sodelovanju z Mednarodno zvezo za telekomunikacije pa bodo mlada zagonska podjetja svoje rešitve predstavila panelu strokovnjakov (pitching) s področja prihodnosti zdravja in tehnologij. Program bo zaokrožala tudi javna panelna razprava o priložnostih, ki jih predstavlja umetna inteligenca na področju javnega zdravja in medicine.

Dogodek bo v celoti potekal v angleškem jeziku.

Prijave zbiramo do 15. oktobra 2021 na povezavi.

Dodatne informacije: monika.klemencic@sis-egiz.eu.

OSNUTEK PROGRAMA

10.00 – 12.30

Introduction

Doing Business in Switzerland + Q&A

Best Practice presentation + Q&A

Lunch Break

13.00 – 15.00

Workshop: Building Intellectual Property Strategies

In cooperation with World Intellectual Property Organization (WIPO), Commercialization Section, IP for Business Division (IPBD).

14.00 – 15.00

Panel discussion: Harnessing AI’s power for Health

In cooperation with The European Union Delegation to the United Nations in Geneva, the Permanent Mission of Switzerland to the UN in Geneva and the Geneva Internet Platform.

Coffee Break

16.00 – 18.00

Pitching Session

In cooperation with International Telecommunication Union (ITU).