Poziv za prijavo izraza interesa MSP-jev je odprt!

Ste malo ali srednje veliko podjetje, ki deluje na preseku IT in zdravstva?

10 izzivov, 5 evropskih regij, 10 vodilnih MSP-jev, 10 priložnosti za digitalno preobrazbo področja zdravstvene nege.

Regija Zahodna Slovenija pod okriljem Kirurškega sanatorija Rožna dolina (KSRD) išče digitalne rešitve dveh izzivov v zdravstveni negi.

 Prijavo lahko oddate do 16. februarja 2024, do 17.00.

HealthChain, evropski projekt, ki ga financira Instrument I3, je odprl poziv za prijavo izraza interesa malih in srednje velikih podjetij (MSP-jev) »Expression of Interest for Leading SMEs«, ki razvijajo inovativne digitalne rešitve v zdravstveni negi.

Evropski projekt

Model projekta HealthChain temelji na inovativnih pristopih reševanja izzivov, s katerimi se v zdravstvenih in oskrbovalnih ustanovah srečujejo vsi deležniki. Njegov namen je razvoj digitalnih zdravstvenih rešitev, ki temeljijo na povpraševanju, zato povezuje javni in zasebni sektor znotraj regionalnih zdravstvenih ekosistemov – uporabnike storitev, zdravstvene organizacije in njihove zaposlene, lokalne ter mednarodne podporne sisteme. Cilj pristopa je izboljšanje kakovosti zdravstvenih storitev za uporabnike in graditi konkurenčnost MSP/IT podjetij v sektorju.

V petih evropskih regijah projekt išče 10 MSP-jev za soustvarjanje pilotnih projektov na področju digitalnih inovacij. Izbrana podjetja bodo postala partnerji projekta, namen partnerstva pa je nasloviti specifične izzive v zdravstveni negi, kot so jih definirale zdravstvene organizacije konzorcija v petih evropskih regijskih ekosistemih. Več o izzivih preberete tukaj.

Iščemo dva MSP-ja v Sloveniji

V Sloveniji pri projektu sodeluje kohezijska regija Zahodna Slovenija. Po prijavah na poziv za prijavo izraza interesa bosta v Sloveniji izbrana dva MSP-ja, ki bosta postala partnerja projekta HealthChain.

Poziv za prijavo izraza interesa v Sloveniji koordinira Kirurški sanatorij Rožna dolina (KSRD), partnerji v projektu smo SIS EGIZ, Parsek in Gospodar zdravja.

V okviru projekta HealthChain sta bila v regiji Zahodna Slovenija definirana dva izziva, ki sta del poziva za prijavo izraza interesa – mala ali srednje velika podjetja, delujoča na preseku IT in zdravstva:

  1. Izziv: HIPRO

Izboljšanje varnosti pacientov in njihovo opolnomočenje po operaciji kolka, izvedene po programu kirurgije pospešenega okrevanja.

  1. Izziv: MEPRO

Izboljšanje varnosti pacientov z ocenjevanjem duševne stiske po operaciji.

Kako se lahko podjetja prijavite?

  • Prenesete predlogo za prijavo in tabelo finančne projekcije tukaj
  • Izpolnite prijavnico in tabelo ter ju shranite v obliki PDF
  • Po izpolnitvi odprite spletni obrazec »EU Survey«, izpolnite zahtevana polja, naložite oba obrazca ter oddajte svoj predlog

Izbor temelji na kriterijih odličnosti, usklajenosti z izzivi, izvedbenih zmogljivostih in finančne učinkovitosti projekta.

Prednosti partnerstva za MSP-je

  • Soustvarjanje inovativnih pilotnih rešitev v zdravstvenem sektorju.
  • Podjetniška podpora ekosistema in ostalih IT podjetij znotraj konzorcija.
  • Finančna podpora do 81.320 EUR (70% sofinanciranja iz EU).
  • Mreženje z evropskimi MSP-ji, ki sodelujejo pri projektu in raziskovanje možnosti za nadaljnja sodelovanja.

Več informacij o pozivu in vsebini izzivih bo na voljo na dveh webinarjih.

  1. Informativni webinar (v angleškem jeziku) za vse evropske regije

Uvodna predstavitev poziva za prijavo izraza interesa in kratka predstavitev regijskih izzivov.

 Lokalni webinar (v slovenskem jeziku)

Predstavitev obeh izzivov in vsebine poziva za regijo Zahodne Slovenije. Webinar je v pripravi in bo potekal med 22. januarjem in 2. februarjem. Organizirata ga TIC Biomed in Kirurški sanatorij Rožna dolina. Sledite nam za podrobnejše informacije!

Več o projektu si preberite tukaj

Prijavite se tukaj!